Advent – hogyan vigyázhat a meghittség élményére!


Karácsony előtt valaki mindig elégedetlen, szinte minden nagycsaládban. Miért? Sok oka lehet. A leggyakoribb ok az, hogy a nagyszülők minden ünnepi eseményen jelen szeretnének lenni, a szülők pedig azt szeretnék, hogy a szűkebb család ünnepeljen magában. Mi kell hozzá, hogy ezt a problémát megoldjuk?

Nyugodt beszélgetés.
Legyünk rugalmasak!
Alternatív megoldás.

Nyugodt beszélgetés
Mielőtt összevesznénk az anyósunkkal azért, mert szerintünk gyertyagyújtás és ajándékátadás csak egyszer lehet egy évben, szerintük meg kétszer is lehet, nos, mielőtt ezen összekülönböznénk, gondoljuk végig, hogy otthonunkon kívül hány karácsonyozás lesz idén gyermekeink életében. Ovis karácsony, iskolai karácsony, zeneiskolai karácsony, a kosárlabdás edzésen karácsony, cserkészeknél karácsony stb. Ezeket is mind letiltanánk?
Nos, ha mindezt átgondoltuk, de mégis vannak jó érveink a szűk körű szenteste mellett, akkor arra ügyeljünk, hogy elképzelésünket jó időpontban, nyugodtan, s ha lehet, ne mobiltelefonról, hanem személyesen mondjuk el. Ne versenynek éljük meg a beszélgetést, hanem a gyerekeink érdekében folytatott, általunk szeretett emberekkel való beszélgetésnek.

Legyünk rugalmasak!
Ha végül mégsem sikerül meggyőzni a nagyszülőket, akkor legyünk rugalmasak! Próbáljuk meg úgy megszervezni a karácsonyt, hogy ha nem „a nagy meglepetés estéjén” tudunk meghitten, kis családban együtt lenni, akkor érjük el, hogy 26-án tudjunk magunkban karácsonyozni! Lehet nagyot társasozni, vagy ha az idő engedi, szánkózni a legközelebbi arra alkalmas helyen.

Alternatív megoldás
S, ha rokonaink „az egész karácsonyt betáblázzák nekünk”, akkor találjunk egy alternatív megoldást! Lehetünk szűken együtt, ünnepi hangulatban máskor és máshol is. A Hotel Azúr csapatának van erre egy javaslata.
Mikulásozzon legközelebbi szeretteivel nálunk! December 8-án gyerekelőadással és ajándékokkal várja a Mikulás a kicsiket és nagyobbakat. A szülők külön örülhetnek neki, hogy december 7-9-ig, ezen a hétvégén, minden 10 év alatti gyermeket ingyen lát vendégül szállodánk!

Hogy mik lesznek a programok? Fölsoroljuk.

12.07. péntek:
15.00-18.00: Kreatív kézműves foglalkozás,
Tinédzser club program: Sportos Mikulás - sportfoglalkozás
20.00-21.00: Mini Disco
Tinédzser club program: karaoke verseny

12.08. szombat:
9.00-12.00: Egy kicsi mozgás - reggeli torna
Mesék és kalandok a Mikulás barátaival
Tinédzser club program: bokszvetélkedő
12.00-15.00 A CSALÁDI ADVENTI MEGHITT BESZÉLGETÉS.

15.00-18.00: Mikulásváró - Mikulás partyhoz jelmezkészítő kézműves foglalkozás
Tinédzser club program: Kincskereső Kaland - a Mikulás elveszett kincseinek megkeresése
17.00: Kati és Mikulás
A Balatonszabadi Kreatív Színpad előadása 
Érdemes gyorsan dönteni egy alternatív megoldás mellett, mert a héten jön a Mikulás! A honlapunkon éjjel, nappal foglalhat szobát. Várjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések