Adventben is – balatoni programok


Advent Siófokon
A Balaton, ha vize befagy és elég vastag jégréteg képződik rajta, kiváló programnak ad helyet: lehet nagyokat korcsolyázni. De miért érdemes akkor is balatoni programok után nézni, ha se fagy, se nyári meleg nincsen?

A válasz roppant egyszerű. Akkor is vannak balatoni programok, amikor az időjárás nem teszi lehetővé sem a fürdést, sem a téli sportok gyakorlását. Hogy melyek ezek a programok?
A balatoni programok teljes kínálatát nem lehet egy blogbejegyzésbe foglalni. A sok látnivaló közül mi itt a siófoki programokat ismertetjük.


Egy nyílttéri rendezvény


Adventi vásár

2012.december 1-től december 24-ig Siófok, Fő tér


Zárt téri rendezvények

Figyelmet érdemel a balatoni kulturális programokat szervező központok közül a SiófokiKulturális Központ. Minden hétvégén bemutatnak egy kiváló színművet.


Múzeumi kínálat


Siófok - Kálmán Imre Múzeum

A Kálmán Imre Múzeum nevéhez híven, Kálmán Imre zeneszerző, pontosabban operettszerző életét mutatja be. A múzeumban, melynek épülete a művész szülőháza, megtalálható Kálmán Imre zongorája, sok-sok használati tárgya és eredeti kottái.
A múzeum a Kálmán Imre sétány 5. szám alatt található.


Siófok - Ásvány Múzeum

A Kárpát-medence legnagyobb, 3000 darabot számláló ásványgyűjteménye is Siófokon található. A múzeum címe: Kálmán Imre sétány 10.


Egy kellemes kirándulás


Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központ
(Szántódpuszta)

Siófoktól mindössze 10 km-re található, az 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert szántódpusztaimajorsági műemlék-együttes.
A majorságban ma Idegenforgalmi és Kulturális Központként működik. Télen előzetes bejelentkezéssel tudják fogadni a csoportokat.


Két napra való balatoni programok?

Ha úgy dönt, megnézi egy hétvégi estén egy remek színdarabot, de már aznap este nem szeretne autójával haza utazni, akkor önnek érdemes nálunk, a Hotel Azúrban megszállnia. Az Ön számára a „Hozza ingyen párját!” akciónkat ajánljuk. Jó, ha időben szállást foglal!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések